Habaneron suklaaunelma juustokakku:
Pohja:
175 g digestivekeksejä
70 g voita
Murskaa keksit hienoksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan (Vinkki, laita vuoan pohjaan voipaperia, näin kakun leikkaaminen on helpompaa ja saat sen pois vuoasta) Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
Murskaa keksit hienoksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan (Vinkki, laita vuoan pohjaan voipaperia, näin kakun leikkaaminen on helpompaa ja saat sen pois vuoasta) Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
2,5 dl flora vanillaa
200 g tummaa suklaata
200 g vanilla tuorejuustoa
Ripaus sokeria.
Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston sekaan. Vaahdota flora vanilla ja kaada suklaa-juusto seokseen, lisää sokeri. Kaada täyte vuokaan ja vuoka jääkaappiin (jo neljä tuntia riittänee mutta mielummin yön yli) .
Kotikutoiset sipsit:
5 perunaa
4 rkl auringonkukka öljyä
suolaa ja pippuria
Uuni 175 astetta.
Pese ja kuori perunat. Höylää juustohöylällä perunoista ohuita lastuja.
Laita lastut kulhoon ja kaada sekaan öljy. Sekoita öljy tasaisesti lastuihin.
Erittele lastut uunipellille ja ripottele suola ja pippuri pinnalle. Paista 175 asteessa niin kauan, että ne saavat kivan rusketuksen ja tuntuvat rapeilta. Kannattaa kurkkia ja sörkkiä vähän väliä.
Dippikastike: Kermaviili ja mausteita oman maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti