Itsenäisyyspäivän lounaaksi oli tarjolla lohkoperunoita ja valkosipulimarinoitua tofua. Ja se oli hyvää.
Lohkoperunat
(2 annosta)
8 perunaa
2 valkosipulinkynttä
soijakastiketta
öljyä
1. Pese ja kuori perunat.
2. Lohko neljään osaan.
3. Kaada lohkot kippoon. Lisää reilusti öljyä, kaksi valkosipulinkynttä murskattuna ja soijakastiketta.
4. Kaada komeus uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 25 minuuttia, 225 asteessa.
Paistettu tofu
(2 annosta)
1 pkt tofua
Marinadi:
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2,5 rkl öljyä
2.5 rkl soijakastiketta
pieni ripaus kuivattua inkivääriä
1. Valuta ja viipaloi tofu.
2. Yhdistä marinadin ainekset keskenään.
2. Asettele tofu viipaleet lautaselle tai matalaan astiaan ja kaada joukoon marinadi.
3. Kääntele tofu viipaleita niin että marinadi leviää joka puolelle.
4. Anna maustua jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä vähintään tunti ennen paistoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti