Sivut

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Grahamleipä.

Pduunasin päivälliseksi pizzan jonka taikinasta jäi hiivaa ylitse, joten päätin tekaista hiivan lopusta leivän. Hetken pohdittuani päädyin graham leipään, syystä että muita jauhoja ei ollut jäljellä. Pizza oli hyvä ja leipä uunituoreena margariinilla höystettynä lähes taivaallinen. Ohjeena käytin täysjyväleipä grahamjauhoista reseptiä hieman omaan työskentely tapaan mukaillen.
Grahamleipä.

Ainekset yhteen leipään:

15 g hiivaa
½ rkl sokeria
½ rkl suolaa
11 dl graham jauhoja
5 dl vettä

Oma ohje: Liota hiiva lämpimään veteen, lisää sokeri ja suola. Lisää jauhot alussa vähän kerrallaa, koko ajan sekoittaen. Lopussa jauhojen heittely määrää voi kasvattaa. Tunge taikina voideltuun sopivan kokoiseen vuokaan. Anna kohota n.20 minuuttia. Tunge, niin kuin alkuperäisessä ohjeessa sanotaan uuniin, joka on 200 asteessa ja uunin toiseksi alimmalle tasolle 40 minuutiksi. Ja vuolaa, herkkuleipä on valmis. Leivän kypsyyden tarkasteluun vinkkejä alkuperäisessä reseptissä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...