Sivut

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Dosat ja soijacurry.

Loihdinpa lounaaksi jonnin laista slow foodia. Slow foodia sillä perusteella että taikinan tekoon kuluu 1,5 päivää. Idean sain Joogan käsikirjan ruoka-osiosta ja tuunasin vain reseptiä saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Perus Dosaan tulisi urid dhalia jotka ovat linssejä muistuttavia papuja, nämä korvasin vihreillä linsseillä. Täytteeksi ehdotettiin kookoschutneytä tai vihannescurryä mutta raaka-aine pulasta johtuen jouduin taikomaan soijacurryn. Makuelämys oli upea, jotain tortillan ja lätyn väliltä, en ole ennen maistanut mitään vastaavaa.



Haba`s Dosat:

1 dl täysjyvä riisiä
½ dl vihreitä linssejä
hieman suolaa
öljyä

Ohje: Turvota riisiä ja linssejä runsaassa vedessä yön yli. Kaada suurin osa vedestä pois, survo sauvasekoittimella hieman rakeiseksi tahnaksi. Lisää vettä sen verran että tulee ohut taikina. Lisää suolaa. Anna maustua huoneenlämmössä vuorokausi. Kuumenna pannu ja öljy ja kaada keskelle hieman taikinaa. Levitä taikina kauhalla tai lusikalla lätyksi ja kun pohja alkaa olla rapea, ripottele pinnalle öljyä ja käännä. Paista toiselta puolelta ja se on siinä.

Soijacurry:

1,5 dl  soijarouhetta (turvotettuna, 3 dl vettä, jossa myös hieman suolaa)
curry maustetta sopivasti
mustaa pippuria
täysjyväsinappi purkista sinne kertyneet "mehut"
reilusti öljyä

Ohje: Turvota soijarouhe merisuolalla maustetussa vedessä. Kuumennä öljy pannussa. Kaada joukkoon soijarouhe ja hetken pyörittelyn jälkeen curry. Ennen levyltä nostoa kaada joukkoon vielä täysjyväsinapin "mehut" ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...