Sivut

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Herkkusieni-perunapiirakka.

Eli tavoitteena oli tehdä perunapiirakka Habanero tyylillä ja hyvin se onnistuikin. Maku oli sopivan suolainen ja herkullinen. Myös lopuista porkkanoista ja perunoista paistelemani lisuke sopi höysteeksi. Joskin piirakka vei voiton 6-0. Näin se tapahtui.

Pohja:
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vettä

Täyte:
2 kpl keitettyjä ja viipaloituja perunoita
1 kpl keitetty ja viipaloitu porkkana
1 prk kokonaisia herkkusieniä
1 ziipale murennettua homejuustoa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
2 tl vehnäjauhoja
ripaus merisuolaa ja mustapippuria
2 dl edamia raastettuna





Ohje: Voitele piirakkavuoka. Nypi jauhot voihin pohjaa varten ja lisää vesi. Taputtel taikina piirakkavuokaa. Unohd esipaistaa pohjaa 10 min. Keittel perunat ja porkkana ja vaiks pilko valmiiks. Kaad kulhoo kerma ja munat ja hyppyselline jauhoi, sekot. Perään homejuusto ja mausteet, sekot. Ny siihe ei esipaistettuu vuokaa jos o se taikina taputeltun, ni ladotaa eka peruna viipaleet ja sit porkkanaa sin tän. Sit kaadetaa herkkusienet sillai taiteellisesti huitasemal. Sit se kerma/munaseos perää ja jos oot jo juusto raastanu ni se pääl. Jos et, ni ny kannattaa raastaa ja heitel päälle. Sit semmone vähintää 25 minuuttii uunis ku et sää huomannu sitä pohjaa kuitenkaa esipaistaa. 200 astet taitas ol sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...