Sivut

tiistai 27. joulukuuta 2011

Herkkusienirisotto.

Johoho hoo! Väänsin risoton mikä meinasi ensi maistolla osoittautua fiaskoksi mutta oikeiden mauste suhteiden löydyttyä osoittautui varsin miellyttäväksi elämykseksi.

Herkkusienirisotto
(2 annosta)

2 rkl rypsiöljyä
20 g margariiniä
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
175 g jasminriisiä
hyppysellinen sahramia (on muuten yllättävän kallista)
suolaa ja pippuria
(2 rkl olutta tai kuivaa valkoviiniä, valinnainen)
4 dl kasvislientä
200 g herkkusieniä viipaloituna
2 rkl hienonnettua persiljaa
20 g parmesaania

1. Kuumenna öljy ja margariini paksupohjaisessa kattilassa lisää joukkoon sipulit ja paista miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia.

2. Lisää riisi ja sahrami ja hieman suolaa ja pippuria, sekoita. Lisää myös viini jos käytät ja lisää liemi.

3. Kiehauta silloin tällöin sekoittaen. Peitä kannella ja hauduta 5 minuuttia tai sekoita koko hauduttamisen ajan, sillä mitä enemmän risottoa sekoitetaan, sitä parempaa siitä tulee.

4. Lisää sienet, sekoita ja hauduta vielä 6-7 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää nestettä jos riisi tuntuu liian kuivalta. Risoton pitää olla hieman kosteaa.

5. Sekoita joukkoon persiljasilppu. Maista ja mausta. Ripottele risoton päälle parmesaania ja tarjoile heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...