Sivut

tiistai 13. joulukuuta 2011

Mausteinen bataatti-kikhernevuoka

Löysin chocochililtä loistavan viikonlopun rasituksista palauttavan ja vuoden aikaan sopivan kikhernevuuan. Jota toteuttaessa päivä kuluikin leppoisasti. Vuoka oli erittäin maukas, pehmeä ja smoothti elämys.

Mausteinen bataatti-kikhernevuoka
(noin 4-6 annosta)

bataattisose:
800 g bataattia
1-2 rkl margariinia
kookosmaitoa
suolaa

kikherneseos:
2 tlk kikherneitä (á 230g)
10 cm pätkä purjoa
1 valkosipulinkynsi
1 pieni porkkana
öljyä
1 tl garam masalaa
2 tl intialaista currytahnaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 dl kookoskermaa
suolaa
korppujauhoja vuoan pinnalle


1. Kuori bataatit ja keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta bataatti perunasurvimella yhdessä kookosmaidon ja margariinin kanssa. Mausta suolalla.

2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Silppua purjo ja valkosipuli ja paloittele porkkana ohuehkoiksi paloiksi.

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää garam masala sekä currytahna. Kuullota, kunnes mausteinen tuoksu alkaa irrota. Lisää pannulle porkkananpalat sekä tilkka vettä. Hauduta, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja vesi haihtunut.

4. Lisää pannulle kikherneet, purjo, kookoskerma ja tomaattipyre sekä tilkka vettä(lisäsin tässä vaiheessa myös valkosipulin). Hauduttele miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta suolalla.

5. Kaada kikherneseos uunivuoan pohjalle ja levitä bataattisose päälle. Tasoita pinta ja ripottele päälle vielä 1-2 rkl korppujauhoja. Paista vuokaa 200 asteisen uunin keskitasolla kunnes pinta on saanut hiukan väriä.


Kikhernevuoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...