Sivut

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Habaneron soijarouhe-kaalilaatikko.

Tänään tuli valmistettua ja nautittua erästä reseptia hieman mukaillen makoisa soijarouhe-kaalilaatikko.
Laatikko on loistava perusruoka kaalin ystäville ja riittää yhdellle hengelle kahdeksi päiväksi.


Ohessa tuunaamani resepti:

Noin 1 kg kaalia.
2 sipulia
2,5 dl täysjyväriisiä
3 dl soijarouhetta (+ vettä soijakastiketta/kasviliemijauhetta turvottamiseen)
Suolaa maun mukaan
2 tl valkoviinietikkaa
Mustapippuria reippaasti
0,5 dl hunajaa
2,5-4 dl ruokakermaa (laitoin 4 dl)
Öljyä paistamiseen

Laita soijarouhe turpoamaan soijakastikkeella tai kasvisliemijauheella maustettuun veteen. Pilko kaali ja sipuli.  Keitä täysjyväriisiä paketin ohjeen mukaan. Keitä kaalia 20 minuuttia jos tarpeeksi iso kattila voit keittää samaan aikaan riisin ja kaalin, lisää vain kypsymis järjestyksessä (itsellä vain pieniä kattiloita joten jouduin keittämään nämä eriksen). Kaalin ei tarvitse peittyä veteen pehmetäkseen.

Sekoita kaaleja muutaman kerran kypsymisen aikana, keitä niin kauan että kaikki kaalit ovat vähän kypsyneet. Kaalien ei tarvitse olla kokonaan kypsiä, kunhan ne ovat pehmenneet niin, että mahtuvat tiiviisti uunivuokaan. Kuullota sipulit öljyssä, lisää soijarouhe ja paista vähän aikaa. Öljyä saa olla reilusti, että sitä imeytyy soijarouheeseenkin. Lisää mustapippuri, viinietikka ja hunaja soijarouheen joukkoon (usein lisätään meiramiaki itsellä ei tätä ollut ja hyvää tuli silti). Sekoita soijarouheseos kaaliseokseen ja kaada uunivuokaan. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Kaada päälle ruokakerma ja paista 200 asteisessa uunissa noin tunti.

Lisukkeeksi sopii mainiosti puolukkahillo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...