Sivut

maanantai 28. helmikuuta 2011

Herkku hernari.

Tänään valmistin herkku hernarin päivälliseksi ja se olikin nimensä mukaisesti herkullista. Olinkin jo unohtanut kuinka hyvää hernekeitto voi olla, varsinkin itse tehtynä. Sinappi ja mustapippurit potkua tuomassa. Porkkanat ja sipuli antamassa pehmeyttä. Herneiden tuoma sakeus ja maku. Ja lautaselle ladotun keiton päälle ripoteltu sipulisilppu kruunaamassa nautinnon. Lähes taivaallista. Pannaria en tällä erää loihtinut ja jälkiruuan asemaa todisti ananas mikä ei todellakaan ollut huono vaihtoehto. Hyvää oli! Kiitos kokille! =)


Ohje:
300 g luomu herneitä
2 l vettä
1 sipuli
1 porkkana viipaloituna
2 dl soijarouhetta turvotettuna ja paistettuna.
sinappia
suolaa
mustapippureita

Liota herneitä 2 litrassa vettä yön yli. Keitä herneitä liotus liemessään tunti. Lisää viipaloitu porkkana ja pilputut sipulit ja kokonaiset mustapippurit . Keitä noin puoli tuntia ja lisää soijakastikevesiliemessä turvotettu ja pannulla sipulin kanssa paistettu soijarouhe. Lisää myös sinappi ja suolaa tässä vaiheessa oman maun mukaan. Hauduta vielä ½tunnista tuntiin tai niin kauvan kuin sielu sietää. Itse varasin myös tofua loppuvaiheessa lisättäväksi mutta jätin sen kuitenkin tällä erää pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...