Sivut

torstai 17. helmikuuta 2011

Juustopiirakka

Tänään päätin loihtia lounaaksi juustoisen piirakan. Vetäisin ohjeen lähes hatusta eli ilman muiden ohjeiden kurkistelua, ulkomuistin ja käytännön kokemuksien varassa. Jä näin minä näin että se tapahtui.

Pohjaan tuli:

1 dl    auringonkukkaöljyä jossa nokare voita makua tuomassa
1,5 dl maitoa
4 dl    jauhoja
1 rkl   leivinjauhetta

Täytteseen tuli:

200 g raejuustoa
2 dl ruokakermaa
(pari munaa)
2 tomaattia
herkkusieniä
oliiveita

Pinnalle: Noin 150 g edamia ja homejuustoa ripoteltuna sinne tänne.

Ohje: Sekoita rasva, jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja maito keskenään. Painele taikina uunipellille rypytä hieman reunoja jotta täyte pysyy pohjalla. Esipaista 7 minuuttia. Sekoita raejuusto ja ruokakerma keskenään voi olla suositeltavaa lisätä tässä vaiheessa pari optionaalista kananmunaa joukkoon. Itse tämän jätin tekemättä ja täyte jäi hieman ei niin kiinteäksi. Kaada seos pohjan päälle, asettele pinnalle tomaatit, herkkusienet ja oliivit. Lopuksi ripottele raastettu edamjuusto ja homejuusto. Ja Piirakka uuniin noin 20 minuutiksi.

Piirakka oli maultaan loistava ja aijonkin tehdä tätä herkkua myös toiste. Varioidahan voi niin paljon kuin sielu sietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...