Sivut

maanantai 7. helmikuuta 2011

Kytky kauppaa.

Olin tänään päättäny hammaslääkäristä päästyäni lampsia suoraan Sonera puotiin hakemaan ZTE Blade puhelinta ja siihen Puhe 900, Tekstari 50 ja taskunetti pakettia. Lähinnä sen takia että saisin vaidettua liittymän sellaiseksi kuin haluan ja samalla saisin jotain tuntumaa kosketus näytöllisiin puhelimiin ja androidiin käyttöjärjestelmänä ja muutenkin ZTE Blade oli edullinen ja hintaluokassaan ylistetty. Ja halusin heidän kolmesta netti vaihtoehdostaan keskimmäisen missä oli 300 megaa täydellä nopeudella kuukaudessa data siirtoa. Ihan vain saadakseni tuntumaa netissä surffailuun puhelimella.

No kuinka kävi. Minut puhuttiin ympäri ottamaan seuraavanlainen paketti. Samsung Galaxy S, 600 minuuttia puhetta (mikä riittää juuri ja juuri käyttööni) ja Netti palvelu yhden gigan tiedonsiirto rajalla täydellä nopeudella. Hinta oli edullisempi kuukaudessa mutta joudun varomaan puhumisiani.

Kokemukset puhelimesta. Tuo Galaxy S on nykyiseen Nokia E51 verrattuna peruspuhelin käytössa aivan lelu esimerkiksi soittajan ääni kuulu huomattavan huonosti, sanoisin jopa että noin kolme kertaa huonommin kuin Nokialaisessa. Vastapuoli sanoi myös puheen kuuluvan hieman heikosti ja puuroisesti. Netti toimii mukavasti suurella näytöllä ja navigointikin on kiva lisä mikä jo monesta puhelimesta löytyykin mutta loppujen lopuksi aika turhia lisukkeita. Puhelimessa on paljon karkkia mutta jo ensimmäisenä päivänä huomasin etten oikeasti tarvitse mitään niistä. Kotona huomasin räplääväni puhelinta useamman tunnin putkeen ja sivuuttavani esimerkiksi kissani aivan täysin ja se on jotain mitä en halua tehdä, vertaan aina kissoja lapsiin ja mietin mitä jos ne olisivat lapsiani ja minä kiinnittäisin enemmän huomiota kännykällä netissä surffailuun kuin niihin. Tulisiko minusta silloin se mitä eniten vihaan. Mammonan ja materian perässä juokseva ihminen ketä sivuuttaa luonnon ihmeet ja pystyy keskittymään vain härpäkkeiden tuomaan kyper-euforiaan. Toki minäkin rahaa tarvitsen ja kotona netissä silloin tällöin pyörin mutta rajansa kaikella. Kävelylenkillä huomasin häpeäväni ottaa tuota kauheata mohloa esiin (olin näet asentanut runkeepperin mikä ei suostunut olemaan hiljaa vaikka useampaan kertaan vedin äänet nolliin, taisin muutaman kerran kirotakkin, että ole nyt jo hiljaa) , niin monet kerrat olen sivusta katsellut kun joku leikkii ihmeelisellä kosketus puhelimellaan muun maailman ja luonnon täysin unohtaen. Haluankin perua kaupat ja palauttaa puhelimen mitä en oikeasti tarvitse. Oma rakas Nokialaiseni toimii puhelimena huomattavasti paremmin ja on käteen sopiva. Galaxy S on jo hieman liian iso ja sanoisin jopa kömpelö minun makuuni. Aijonkin huomenna palata takaisin liikkeeseen tiedustelemaan kaupan purkua ja vaihtamaan tilalle Puhe 900 paketin ilman nettiä ja ilman puhelinta. Jos näin ei tapahdu olen jumissa hienon mutta minun käyttööni aivan turhan "puhelimen" kanssa.




Arvosana:
Samsung Galaxy S: Hyvä yleiskone netissä surffailuun ja leikkimiseen. Puhelimena ei niinkään.
Nokia E51: Hyvä peruspuhelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...