Sivut

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Banaanitorttu.

Banaanitortun väänsin, pohjan mantelista käänsin, sekaan taatelisiirappi. Voi hiivatti, kun maistat herkkuu, melkein loppuu happi. Torttu on makea, ei sovi sekaan herkkutatti. Juhannus alkaa tästä, ensimmäinenpäivä loppuelämästä.


Banaanitorttu:

Pohja:
4 dl manteleita
taatelisiirappia

Täyte:
Cashew kerma: 2dl cashew pähkinöitä, 2 dl vettä, 2 pilkottua taatelia ja puolikas vanilja tanko.
Banaanisose: kahdesta banaanista
Iso banaani

Taatelisiirappi ohje:

Pilko 8 taatelia ja liota viidessä ruokalusikassa vettä noin tunti ja sen jälkeen survo teho-/ sauvasekoittimella tahnaksi.

Cashew kerma ohje:

Liota pähkinöitä, kahta taatelia ja vaniljatangon puolikasta vedessä noin pari tuntia. Tämän jälkeen sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tahnaksi.

Banaanitorttu ohje:
Jauha mantelit sauvasekoittimella hienoksi jauhoksi. Kaada joukkoon taatelisiirappi, sekoita sauvalla tai käsin. Painele irtopohjaisen vuuan pohjalle johon on laitettu leivinpaperi. Levitä päälle kahdesta banaanista soseutettu sose ja puolikas iso banaani pilkottuna. Tämän jälkeen levitä cashew kerma varovasti banaaneiden/soseen päälle ja koristele banaani viipaleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...