Sivut

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Vegaaninen makarooniloota.

Nälkä lähes kurni jo suonissa, kun sain haettua viimeiset tykötarpeet makaroonilootaa varten. Mutta odotus palkittiin ja se oli mahtavaa, upeaa. Voittaa perusloodat mennen tullen.

Ainekset vegelootaan:
5 dl tummaa makaroonia
2 dl vedessä turvotettua tummaa soijarouhetta
1 porkkana raastettuna
5 dl luomu soijajuomaa
n. 3 rkl sämpyläjauhoja tai vehnä
Puolikas nyrkillinen keiju kasvismargariinia 70%
2 tomaattia viipaloituina
Luomu yrttisuola
Luomu grillimauste
Merisuola
sinappia

Vegeloota ohje:

Keitä makarooneja 10 minuuttia merisuolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja heitä sekaan nokare margariinia ja sekoita. Jätä jäähtymään. Samaan aikaan voi jo aloitella soijarouheen paistoa pannulla. Soijarouhetta tulee ensin liottaa vedessä jota on 2*soijanmäärä, imeytymättömät vedet voi valuttaa pois. Pannuun reilu nokare margariinia kun pannu kuuma, ruskista soijarouhetta hetki ja mausta yrttisuolalla ja grillimausteella. Kaada soijarouhe makarooni kattilaan ja sekoita keskenään. Raasta yksi porkkana ja sekoita myös joukkoon. Kaada sekoitus uunivuokaan. Tämän jälkeen heitä puolikas nyrkillinen margariinia kattilaan, sulata ja lisää noin kolme ruokalusikallista jauhoja. Paistele noin 1 minuutti ja lisää 5 dl soijajuomaa. Keittele noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Mausta merisuolalla, pippurilla ja sinapilla. Pilko tuoretta ruohosipulia ja lisää joukkoon. Kaada valkokastike makarooni seoksen päälle. Viipaloi kaksi tomaattia, asettele loodan päälle. Uuniin 190 asteeseen, 25 minuutiksi.


Vegeloota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...