Sivut

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Bataattichili

Whuhuu! Maan mainio kasvisruoka eli chili teki itsensä tänään tutuksi. Chilinä toimi chocochilin bataattichili jossa bataatti toi annokseen mukavaa pehmeyttä tulisuuden keskelle. Chilin kera nautitut graham-porkkanasämpylät auttoivat myös ehkäisemään suun poltetta. Mainio chili arvosanaksi: (1-10 asteikolla) 8

Bataattichili
(4 annosta)

Itse muuttelin hieman suhteita mutta alla alkuperäinen resepti.

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 bataatti
2 punaista chiliä
öljyä
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
500 g tomaattimurskaa
n. 5 dl vettä
1 rkl tomaattipyrettä
1 tlk kidneypapuja
0,5 tl oreganoa
0,5 tl basilikaa
0,5 tl paprikajauhetta
suolaa, mustapippuria
tuoretta korianteria (ostin mutta jätin pois)


1. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele bataatti. Viipaloi chilit (siemenet saavat jäädä).

2. Kuumenna teflonkattilan pohjalla oliiviöljyä, lisää jeera ja sekoita, kunnes mausteinen tuoksu irtoaa. Lisää kattilaan sipulit ja kuullota hetki.

3. Lisää kattilaan bataatti, chilit, tomaattimurska ja vesi.

4. Kun bataatit ovat hiukan pehmenneet, lisää kattilaan pavut, tomaattipyre ja mausteet. Jatka keittämistä, kunnes bataatti on täysin kypsynyt.

5. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja tarjoa tuoreen (maissi)leivän kera.


Chili.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...