Sivut

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Sienipiirakka

Kävin tuhlaamassa kuun viimoset ruokarahat lähikaupassa. Mukaan tarttu vähän niinku extemporee linjalla kaikenlaista kasvista ja vihannesta. Mukaan tarttu myös viis isoo herkkusientä joista päätin sittemmin pyöräyttää piirakan ja voin sanoo et tuli sit niin hyvää.

Sienipiirakka
(2-4 annosta)  Näppituntuman vuoksi, aines määrät taas summittaisia.


Pohja
5 dl grahamjauhoja
70g keijua, sinistä
reilu ripaus, suolaa

Täyte
soijarouhetta
5 kpl isoja herkkusieniä
1 pkt cheezlyä
kalamata oliiveja, mustia
rypsiöljyä, luomu
soijakastiketta
herbes de provence -yrttisekoitusta pinnalle

1. Nypi jauhot ja suola margariiniin.

2. Painele taikina voideltuun vuokaan. Irrota herkkusienien kannat ja asettele sienet vuokaan.

3. Liota soijarouhetta kuumassa vedessä hetki. Purista vesi pois ja paista öljyssä pannulla. Mausta soijakastikkeella ja levitä pohjan ja sienten päälle.

4. Asettele oliiveita sinne tänne ja raasta cheezly. (Uunin muuten pitäisi jo olla lämpiämässä 200 asteessa.) Asettele cheezlyä sinne tänne ja sopiviin koloihin.

5. Uuniin noin 25 minuutiksi. Itse tarkastin tilanteen 10 minuutin kohdalla ja levitin öljyä eritoten sienten mutta myös muun piirakan päälle.

6. Ota piirakka uunista, ripottele päälle yrttiseosta. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Syö ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...