Sivut

maanantai 12. syyskuuta 2011

Peruna-kesäkurpitsa-paistos

Päivällistä pukkaa. Elikkäs täyttävän maukas ja terveellinen peruna-kesäkurpitsa-paistos. Maistuu mahottoman hyvältä täysjyvä leivän kanssa. Ja kyl hetelmänki saa jälkkäriks vetää. Resepti o napattu joogan käsikirjan ruoka-osiosta.

Peruna-kesäkurpitsa-paistos
(4-6 annosta)

25 g auringomkukansiemeniä (Luomu)
½ tl tamarisoijakastiketta (Sanchi luomu)
700 g kuorittuja perunoita kuutioina
3 suurta kesäkurpitsaa pestynä ja paloiteltuna
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa (Perhana ne löi mul kaupas tuore oregano mukaan ku tiedustelin basilikaa, no käytin kuivattua.)
3 rkl maitoa (Eli mää käytin tietenkin soijamaitoa)
15 g voita (Sinistä keijua)
suolaa ja pippuria
75 g juustoa tai juuston tyyppistä kasvisrasva valmistetta raastettuna (Cheezlyä mozarella)
½ tl paprikajauhetta

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paahda auringonkukansiemeniä 5 minuuttin ajan ja sekoita ne sitten tamariin.
2. Keitä perunat pehmeiksi ja valuta hyvin.
3. Höyrytä kesäkurpitsat kevyesti ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle auringonkukansiemenet ja basilika silppu.
4. Soseuta peruna maidon ja voin kanssa ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
5. Levitä perunasose kesäkurpitsojen päälle uunivuokaan. Sirottele päälle juustoraaste ja paprika.
6. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes juusto kupruilee kullankeltaisena.

Peruna-kesäkurpitsa-paistos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...