Sivut

torstai 27. lokakuuta 2011

Kasvispyörykkää ja dippiä

Joho ho ho hoo! Pyöräytin niin mahottoman hyvät kasvispyörykät etten kuunaan ole yhtä hyviä maistanut.

Kasvispyörykät
(n.15 pullaa)

1 rkl öljyä
1 punasipuli silputtuna
1 prk kikherneitä huuhdeltuna
3/4 dl grahamjauhoja
1 tl juustokuminaa
1 tl merisuolaa
1/4 tl cayennenpippuria
1/4 tl mustapippuria
1 rkl ruohosipulia silputtuna
1 rkl maapähkinävoita

Lisäksi:
noin 1/2 dl grahamjauhoja  leivittämiseen
noin 1/2 dl öljyä paistamiseen

1. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä sipulisilppu.

2. Mittaa kikherneet, grahamjauhot ja kuivamausteet kulhoon. Jauha seos tasaiseksi.

3. Lisää siihen sipulisilppu, ruohosipulisilppu ja maapähkinävoi. Puristele seos tasaiseksi massaksi.

3. Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä grahamjauhoissa.

4. Kuumenna pannulla öljy ja nosta pyörykät pannuun. Paista falafelit kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.


Dippi   (Dippi väsättiin maustetaan ja maistetaan periaatteella. Oli vatun hyvää.)

3 dl valutettua soijajogurttia

tujaus sinappia
luraus sitruunamehua
1 tl parikajauhetta
1 tl merisuolaa
kunnon ravistus luomu yrttisuolapurkista

1. Sekoita keskenään ja nauti pullien kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...