Sivut

lauantai 15. lokakuuta 2011

Pitaleipää ja sirkushuveja

No joo, teki mieli lounaaksikin jotain tavallisesta poikkeavaa ja mieli loihti ajatuksen pitaleivästä curry-chili-soijarouhekastikeella. Pitaleivän voi leipoa vaikka tällä reseptillä ja jos haluaa tosiaan taskullisia pitaleipia kannattaa kohottaa se 40 minuuttia vesihauteessa liina päällä. Itsellä nälkä kurni suonissa ja kohotin taikinaa vain kastikkeen valmistuksen ajan. Tein myös kastikkeesta tarkoituksella aika paksua helpon nautittavuuden takaamiseksi.

Curry-chili-kastike 
(1 annos)

curryä
chiliä
inkivääriä
kurkumaa
merisuolaa
tamaria
paprikajauhetta
jauhoja
soijarouhetta
kalamata oliiveja viipaloituna
auringossa kuivatettuja tomaatteja pilkottuna

1. Liota soijarouhetta tamari vedessä ja kuumenna samalla öljy pannussa.

2. Kaada soijarouhe pannulle mutta säästä liotusvesi myöhempää käyttöä varten.

3. Lisää pannulle mausteet sopivaksi katsomallasi suhteella ja paistele hetki sekoittaen, lisää myös aurinkokuivatut tomaatit. Lisää jauhoja ja ruskista kevyesti sekoittaen. Kaada joukkoon soijarouheen liotusvesi koko ajan hämmentäen, lisää vettä tarpeen mukaan myös oliivit voi lisätä tässä kohtaa

4. Ota pitaleipä uunista ja täytä, tai kuten Habanero suosittelee kaavi kastiketta suoraan pannusta pitaleivän palasilla. Nauttikaa, olkaa hyvä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...