Sivut

perjantai 7. lokakuuta 2011

Pullamössö

Moho ho hoo! Pyöräytin tänää lounaskeiton oheen maissileipää ja jatkoinkin sen nauttimista pullamössön muodossa näin iltatuimaan. Ja oli poka hyvää.

Maissileipä
(2 leipää)

450 g maissijauhoja
250 g grahamjauhoja
50 g murskattuja leseitä
1½ leivinjauhetta
1 ½ ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
2 dl öljyä
½ dl hunajaa
5 dl maitoa tai vettä

1. Voitele kaksi isoa (1 kg:n) leipävuokaa. Sekoita kulhossa maissijauhot, grahamjauhot, leseet, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

2. Sekoita toisessa kulhossa öljy, hunaja ja maito (tai vesi).

3. Sekoita kuivat aineet öljyyn ja maitoon. Sinun tulisi voida kaataa taikina kulhosta: jos se on liian paksua, lisää maitoa, kunnes se on sopivan notkeaa.

4. Kaada taikina voideltuihin leipävuokiin ja paista 10 minuuttia 200 asteen uunilämmössä. Pienennä lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 40 minuuttia, kunnes leivät ovat nousseet ja kullankeltaiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...