Sivut

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kermaiset perunat ja nakkikastike.

Oi joi! Tänään sain lonaaksi nauttia vegaanin kotiruokakirjan reseptillä toteuttamaani nakkikastiketta ja omaa sävellystäni olevia kermaisia perunoita. Siis aivan taivaallista! Olen kieli pitkällä odottanut koska pääsen toteuttamaan ensimmäisen vegaanisen nakkikastikkeeni ja tänään se tapahtui. Herkkua jäi vielä huomiseksi työevääksikin harmi vain että kaikki kermaperunat menivät parempiin suihin.

Nakkikastike
2 annosta

1 sipuli
3 kpl  tofu- tai seitannakkia (käytin spacebar pyökkisavustettua - vegaanimakkaraa)
rypsiöljyä paistamiseen (käytin auringonkukkaöljyä)
0,5 dl rypsiöljyä kastikepohjaan (käytin auringonkukkaöljyä)
3 rkl vehnäjauhoja
3,5 dl vettä
2 rkl ketsuppia
2 tl paprikamaustetta
1 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa

1. Kuori ja pilko sipuli. Viipaloi nakit.
2. Kuullota ja paista sipuleita ja nakkeja suurella paistinpannulla.
3. Lisää vehnäjauhot pannulle ja jatka kuullottamista kunnes jauhot ovat sekoittuneet hyvin.
4. Lisää vesi pannulle vähitellen, samalla paistinlastalla sekoittaen.
5. Lisää ketsuppi ja mausteet.
6. Tarjoile nakkikastiketta perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kera.

Habaneron kermaiset perunat
2 annosta tai nälkäisen miehen annos

Noin 10 todella pientä varhaisperunaa
0,5 dl soijakermaa
2 rkl sinistä keijua
0,5 tl suolaa

1. Pese ja keitä perunat.
2. Kaada keitinvesi pois ja lisää joukkoon keiju ja kerma.
3. Sekoita hetken aikaa sähkövatkaimella niin että seinille roiskuu.
4. Syö ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...