Sivut

maanantai 15. elokuuta 2011

Lätyt ja hillo.

Söin vapaapäivän kunniaksi lättyjä, joiden lisukkeena käytin eilen valmistamaani köyhän miehen lakkahilloa.

Lätyt
5 lättyä 

6dl kaura- tai soijamaitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl suolaa
auringonkukkaöljyä paistamiseen

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään.
2. Anna taikinan turvota muutama minuutti ennen paistamista.
3. Paista lättyjä kuumalla pannulla auringonkukkaöljyssä noin yhden minuutin ajan kummaltakin puolelta.

Köyhän miehen lakkahillo
Useempi litra

1 kg porkkanoita
2 l karviaisia
1 dl vettä
1 kg sokeria

1. Kuori ja raasta porkkanat.
2. Poista karviaisista kannat molemmista päistä.
3. Mittaa vesi, karviaiset ja porkkanaraaste kattilaan ja keitä noin puolituntia miedolla lämmöllä, kunnes seos on kunnolla soseutunut(soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella).
4. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.
5. Kaada puhtaisiin ja lämmitettyihin tölkkeihin.
6. Sulje hyvin jäähdytä ja vie kylmiöön.


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...