Sivut

maanantai 22. elokuuta 2011

Pelttileipä.

Iltapalaksi pelttileipää.

Pelttileipä.
Pelttileipä
Noin 12 palaa.

5 dl vettä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl grahamjauhoja
1 pss kuivahiivaa (11 g)
7 dl sämpyläjauhoja luomu
½ dl öljyä

Voiteluun: Vettä
Pinnalle: Kourallinen murskattuja cashewpähkinöitä







1. Sekoita hieman yli kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola, kaurahiutaleet, grahamjauhot ja kuivahiiva.
2. Lisää sämpyläjauhoja puuhaarukalla sekoittaen.
3. Lisää öljy ennen kahta viimeistä jauho desiä, lisää loput jauhot ja alusta hyvin.
4. Levitä taikina uunipannulle.
5. Ripottele pintaan hieman jauhoja ja paine tasaiseksi.
6. Anna nousta liinan alla 40 minuuttia.
7. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
8. Leikkaa kohonnut levy taikinapyörällä ruuduiksi ja voitele vedellä.
9. Ripottele pinnalle cashewmurskaa ja  laita uunin keskitasolle paistumaan 15 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...