Sivut

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Italiansalaatti.

Valmistin tänään päivälliseksi vegaanin kotiruokakirjan reseptillä, italian salaatin. Salaatti oli maukas vaikkakin unohdin sinapin ensimmäisestä versiosta. On hienoa että vegaaneille tuunataan kirjassa monista perinteisistä ruuista omat versiot jottei kaikkea tarvitse aivan alusta asti itse keksiä. Kiitos tästä.



Italiansalaatti
4 annosta

Italiansalaatti.
2,5 dl (100 g soijasuikaleita)
rypsiöljyä soijasuikaleiden paistamiseen
2 rkl soijakastiketta soijasuikaleiden maustamiseen
1 porkkana
100 g raketti spagettia (itse käytin pitkää täysjyvä spagettia pätkittynä)
1 maustekurkku (käytin venäläistä suolakurkkua)
100 g pakasteherneitä (käytin tuoreita)
3 dl majoneesia (plamil tekee vegaanista, tein omani itse)
1 rkl sinappia (unohdin tämän vallan, maku oli silti hyvä)



1. Keitä soijasuikaleita noin 5 minuuttia tai pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Valuta keitetyt suikaleet.
2. Paista soijasuikaleita pannulla reilussa öljyssä kunnes ne ovat saaneet vähän rapsakkuutta. Mausta soijasuikaleet soijakastikkeella ja paista suikaleita vielä hieman miedolla lämmöllä, jotta soijakastike vetäytyy niihin paremmin. Siirrä valmiit soijasuikaleet lautaselle odottamaan muiden vaiheiden valmistumista.
3. Pilko porkkana.
4. Keitä rakettispagetti ohjeen mukaan. Keitä samassa kattilassa samaan aikaan spagetin joukossa myös porkkanapalat.
5. Pilko maustekurkku.
6. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
7. Tarjoile valmis italiansalaatti jääkaappiviileänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...